Om Borettslaget Siloveien 2-14

- til nye beboere

Velkommen! 

Du er nå flyttet inn i Norges eldste og første drabantby: Sinsenbyen! Blokkene på Sinsen stod ferdig i 1930-årene og var hypermoderne, med varmt og kaldt vann, bad og vannklosetter. Det var sjelden luksus i Oslo på den tiden! Sinsenbyen var i stor grad det mange ville karakterisere som middelklassestrøk og ikke typiske arbeiderboliger. Innbyggertallet var, da hele område var utbygget, på størrelse med en by som Tromsø. Byggene er arkitektonisk sett "funkis" og det er ikke lov å gjøre hva som helst med bygningsmassen før byantikavaren setter foten ned. For dem som ønsker mer historikk om Sinsenbyen (en rekke kjente personer har bodd her) kan de to Sinsenbøkene som er utgitt være til hjelp. 

Borettslaget Siloveien 2-14 ble opprettet i januar 1990. Før den tiden var boligene administrert av gårdeier og besto av utleieleiligheter. Frem til 1990 ble det desverre utført for lite vedlikehold noe som har medført at en del større vedlikeholdsoppgaver er blitt utført siden da og flere må utføres i tiden som kommer. Styret er derfor spesielt opptatt av økonomi sett i forhold til grunnleggende og nødvendig vedlikehold og reparasjoner. Et hovedmål er å holde de relativt høye fellesutgiftene på et akseptabelt nivå. Vi som har bodd i Siloveien 2-14 er stolte av blokken vår. Det er ingen tvil om at noen av blokkene på Sinsen har gitt et dårlig inntrykk til tider, men Siloveien 2-14 har holdt stil og standard hele veien. Slik ønsker vi at det skal fortsette. 

Vi som bor her kan glede oss over sentral beliggenhet med kort avstand til offentlig kommunikasjon i alle retninger og kort avstand til Oslo sentrum. For svært mange av oss innebærer det at man ikke blir sittende fast i rushtrafikken. Alle de tilbud et "moderne bymenneske" ønsker seg er i rimelig avstand. 

Velkommen hit og vi håper du vil trives. For din egen og andres trivsels skyld opplyser vi om våre husordensregler og vedtekter som du finner nederst på nettsiden. 
Du finner mer informasjon fra borettslaget på denne nettsiden, og ta gjerne en titt innom "Praktisk informasjon" og "Ofte stilte spørsmål" 

 

Med vennlig hilsen
Styret i Borettslaget Siloveien 2-14.